Skip to main content
search

Velkommen til
Nordjyllands Idrætshøjskole

En idrætshøjskole for alle, der elsker idræt

Ledige drengepladser til efteråret 2022

Tilmeld dig her

En idrætshøjskole for alle, der elsker idræt

Ledige drengepladser til efteråret 2022

Nordjyllands Idrætshøjskole

Vi tilbyder “næsten” alt inden for idræt, og du kan vælge frit fra alle kategorier

For os handler idrætshøjskole om fællesskab, venskaber og oplevelser.

For at skabe overblik har vi inddelt alle vores fag i fem idrætskategorier. Du kan under hver kategori se vores mange forskellige idrætsfag. Disse kan kombineres på kryds og tværs, så du kan prøve noget fra alle kategorier.

Vi har noget for enhver smag, og du kan deltage i samtlige fag, uanset niveau.

Idrætskategorier

OUTDOOR

Elsker du at være i naturen, og er du ikke bange for lidt mudder? Vi har en masse fede fag, der bare venter på dig.

FITNESS

Hvad enten du er til Fitnessholdtræning, Spinning eller Yoga, så har vi et fitnessfag, der matcher dig.

BOLD & SPORT

Er en bold bare det bedste legetøj i verden? Vi har et stort udvalg af forskellige muligheder. Du kan være med uanset niveau.

UDDANNELSE

Bliv klar til politiet eller uddan dig til enten fitnessinstruktør eller spinning-instruktør. Du kan også få et massagekursus.

LIVSSTIL – VALGFAG

Livsstil handler om, at blive klogere på dig selv, men også det samfund du lever i. Valgfag vælges først, når du starter på NIH. Du skal derfor ikke lede efter dem i tilmeldingsformularen.

Sådan kan din hverdag komme til at se ud

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se skemaet her >
Hvor mange elever?

127

Hvor mange fag?

50

Højeste punkt i KC?

21

Nordjyllands Idrætshøjskole
Hvem er vi?

Vi er en idrætshøjskole med 40+ idrætsfag. Du vælger fire forskellige fag om ugen, og du kan kombinere genrer på kryds og tværs i dit skema. Vi er ca. 127 elever på idrætshøjskolen med en gennemsnitsalder på 20-22 år. Vores aldersspænd går normalt fra 18-25. I fritiden hygger eleverne sig sammen, og nyder at haller, fitnesscenter og alt det andet, er til fri afbenyttelse.

Livet på højskole

Hvad er en
idrætshøjskole?

En idrætshøjskole er et sted, hvor du får mulighed for at fokusere på dine interesser. Du vælger selv dine fag, og skal ikke koncentere dig om karakterer og eksaminer - det findes nemlig ikke på en idrætshøjskole. Kort sagt; en tid i dit liv, hvor du blot skal tænke på at nyde det! Allerede overbevist?

Tilmeld dig her

Eleverne fortæller:

Jeg tog på Nordjyllands Idrætshøjskole for at surfe. Højskolens tætte placering ved Vesterhavet gjorde NIH oplagt til dette. Derudover fandt jeg det også tiltalende, at jeg ikke nødvendigvis skulle skrive mig op til en specifik 'linje', men mere eller mindre kunne skræddersy et skema af fag, som jeg godt kunne lide.

Laurids BertelsenElev på F20 & E20

Jeg troede ikke, højskole var noget for mig. Jeg forestillede mig at sidde i rundkreds og spille guitar. MEN - det var NIH langt fra! På mine to ophold lærte jeg ting om mig selv og andre, som jeg ikke vidste, jeg manglede svar på. Du lærer at bo sammen med mange forskellige mennesker i et stort fællesskab.

Sofie BønnelykkeElev på E19 & F20

Der er virkelig meget at vælge imellem. Jeg elsker sport, og her har jeg haft mulighed for at afprøve mange idrætsfag, jeg ellers aldrig ville have prøvet. Udover alt sporten, så holder vi selvfølgelig også nogle gode fester!

Jacob HvirringElev E20

Jeg husker især tilbage på starten af opholdet, hvor vejret var fantastisk. Her lå vi og solede, spillede rundbold og kongespil, drak kaffe i solen og bare minglede rundt mellem hinanden. Her lærte jeg virkelig mange fantastiske mennesker at kende - venner for livet!

Amanda Von SperlingElev på E20

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Rejser med idrætshøjskolen

Hos os kan du både komme til sydens sol og snedækkede bjerge. Du kan komme til europas storbyer og ned i dybet i Indonesien. Kort sagt; mulighederne er mange!

Close Menu