Hvordan lever vi med
Covid-19 her på NIH

Højskolerne støtter, lige som resten af, landet op omkring de gældende restriktioner. Vi har dog lidt flere friheder på højskolen, end du normalt vil opleve ude i den virkelige verden. Vi tester alle på højskolen to gange om ugen, for at sikre en smittefri højskole. Læs herunder mere om primærgrupper, undervisningen, mundbind og weekender. Du kan desuden læse mere om, hvordan vi forholder os, hvis højskolen bliver lukket under et ophold i tilfælde af COVID-19.

Primærgrupper

Her på NIH bliver du inddelt i primærgrupper på ca. 25. Dette gælder for alle højskoler. I primærgruppen skal I ikke holde afstand. Du skal dog holde afstand til de andre primærgrupper.

Undervisingen

I undervisningen er der ikke de samme krav til afstand, som du kender fra hverdagen. Her skal vi ikke overholde afstandskrav mv. Vi skal selvfølgelig stadigvæk tænke os om, men du får mulighed for at dyrke din sport, stort set som du kender den.

Mundbind

Vi skal ikke bruge mundbind på højskolen. Kun når vi bliver testet.

Weekender

Vi fraråder, som situationen er nu, vores elever at tage hjem i weekenderne. Selvfølgelig kan der opstå behov for det, og så er det selvfølgelig muligt at rejse hjem. Dog skal der fremvises negativ test, før det er muligt at komme ind på højskolen igen. Dette gør vi for at beskytte højskolens andre elever, og for at undgå en eventuel nedlukning.

Udbrud af COVID-19

I tilfælde af udbrud af COVID-19 blandt elever og personale følger vi myndighedenes anbefalinger. I tilfælde på andre højskoler har opfordringen ofte været, at højskolen lukkes og eleverne sendes hjem i isolation. Herfra begynder smitteopsporingen således at smitten stoppes hurtigt og effektivt. Det betyder dog også, at højskolen som du kender den, for en stund, er sat på standby. Vi har indtil videre undgået smitte på Nordjyllands Idrætshøjskole.

Isolation

Er der elever på højskolen, der har symptomer, bliver disse isolereret på et værelse. Her skal de opholde sig, til de har fået svar på test. På den måde kan vi komme på forkant, hvis det skulle vise sig at være en positiv test.

Kompensation

Sendes alle elever hjem, kan vi selvfølgelig ikke fortsætte højskolelivet, som vi kender det. Vores erfaringer fra andre højskoler viser os, at det ca tager mellem 10-14 dage at genåbne. I den tid fastsættes ugeprisen efter omstændighederne. Du skal altså ikke betale fuld pris i tilfælde af nedlukning.

Rejser

De fleste længes lige nu efter at komme ud og rejse. Det gør vi også her på NIH. Men som vi har set det ske flere gange, er vi nødt til at aflyse rejserne pga. gældende restriktioner samt udmeldelser fra Udenrigsministeriet. I tilfælde heraf får du selvfølgelig fuld kompensation for din rejse, hvis denne er betalt. Som udgangspunkt opkræves pengene for rejsen ikke før vi føler os sikre på, at rejsen bliver gennemført.

Spørgsmål

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig.