UDDANNELSE

Løbeinstruktør

Bliv uddannet løbeinstruktør

Er du interesseret i de seneste løbetrends, og har du lyst til at undersøge og opnå kendskab til undervisning inden for løbeverdenen. Ja, så kunne løbeinstruktøruddannelsen på NIH være noget for dig.

Nordjyllands idrætshøjskole og DGI har i samarbejde udviklet en instruktøruddannelse, der gør dig i stand til at undervise både i din lokale løbeklub og videreformidle din viden som en del af din kommende uddannelse. På løbeinstruktøruddannelsen beskæftiger vi os grundlæggende med løbestilsanalyser og arbejder på både at forbedre din løbeteknik, samtidig med du selvfølgelig får redskaber, der gør dig i stand til at give andre løbere feedback.

Uddannelsen er opbygget som en kombination mellem teori op praksis. Det betyder, at vi ofte er i skoven eller i parken for at afprøve mange forskellige elementer inden for løb. Eksempelvis afholder vi vores årlige trailday, som en del af uddannelsen, hvor vi bl.a. prøver kræfter med seriøse højdemeter i storskoven i Dronninglund. Ligeledes bruger vi atletikstadionet i Aalborg som udgangspunkt for at prøve kræfter med både korte og længere discipliner på et ualmindeligt hurtigt underlag.

Hvis du er til fuld gas og “gang i gaden”, har du ligeledes mulighed for at tage med til både store og små motionsløb sammen med andre passionerede NIH’ere. Eksempelvis er vi i løbet af skoleåret i Amsterdam for at løbe med i de helt store felter. Ud over den gode form, som du opnår som instruktør, beskæftiger vi os med alt, hvad der omhandler træningslære. Ved du eksempelvis, hvordan du skal træne eller spise, inden du kaster dig ud i en halvmaraton? Eller hvordan man tilrettelægger det perfekte løbeprogram, når du skal løbe en hurtig 5-kilometer?

Alt dette bliver du meget klogere på under uddannelsen. Vi beskæftiger os med fysiologiske emner, således at du bliver meget klogere på dig selv og får en forståelse for forskellige træningsprincipper.

Du behøver ikke at være i dit livs form, når du starter på uddannelsen, men vi forventer, du har lyst til at blive klogere på løb og komme i god form.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Det skal opleves i virkeligheden. Vi tilbyder både fysiske rundvisninger på skolen. Helt uforpligtende. Derudover kan du også benytte vores virtuelle rundvisning her på siden.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

Få tilsendt vores brochure.Send en besked

Kontaktoplysninger

 • Adresse
  Parkvej 61, 9700, Brønderslev
 • Email
  info@nih.dk
 • Telefon
  +45 98 82 53 00
 • Øvrig information
  Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
  20 min. kørsel fra Aalborg
  80 min. kørsel fra Aarhus