Skip to main content
search

FAQ - FIND SVARET HER

Vi har her samlet nogle af de ofte stillede spørgsmål, vi får. Hvis du stadig mangler svar på et spørgsmål om højskolen, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Kontakt os nemt lige her.
KONTAKT

Hvor mange elever er der på NIH?

Vores elevantal er oftets et sted mellem 120-127. Vi har maks 127 pladser.

Hvad koster det at gå på NIH?

Ugeprisen er mellem 1.725-1.775 kr. Derudover betales også en tilmeldings- og materialepris på i alt 4.000 kr.

Prisen for et efterårsophold på 19 uger koster ca.: 37.000 kr.*

Prisen for et forårsophold på 25 uger koster ca. 48.500 kr.*

Læs mere om priserne her.

*Priserne er uden rejser og eventuelle betalingsfag.

Vi tager forbehold for fejl og ændringer.

Eksamen, karakter og pensum?

Findes ikke på idrætshøjskole. Her har vi fokus på andre elementer. Det faglige træder lidt i baggrunden og i stedet har vi fokus på dig. Din personlige udvikling er det der betyder noget.

Et ophold på Nordjyllands Idrætshøjskole er en tid, hvor du får lov til at vælge dine egne fag uden at spekulere på, at der kommer en eksamen eller en bedømmelse af dig. Her er det lysten der driver værket.

Hvad er gennemsnitsalderen?

Vores elever er i gennemsnit 20-22 år. Vores alderspænd går normalt fra 18-25 år.

Hvordan bor man?

Vi har 2, 3 og 4-mands værelser på idrætshøjskolen. Der er bad og toilet på alle vores værelser.

Værelserne ligger i vores værelsesfløj. Her er alle værelserne samlet. Vi har indrettet med tekøkner, hyggekroge og vaskefaciliteter. I midten af det hele har vi en grøn oase, hvor eleverne kan sole og hygge sig, når vejret tillader det.

Har I en brochure?

Du har mulighed for at bestille en fysisk brochure, men du kan også vælge blot at downloade den. Begge dele kan du gøre lige her.

Kan jeg komme på rundvisning?

Vi laver rundvisninger så du kan opleve steningen og se alle vores faciliteter. Sådan en kan du booke nemt lige her.

Vi har desuden en rigtig god rundvisningsfilm – se den her.

Hvordan vælger jeg fag?

Du vælger selv en stor del af de fag du har. Vi har i introugen en fagbørsdag, hvor du kan snakke med alle lærerene. Herefter vælger du de fag, du godt kunne tænke dig. Læs mere om skema og se vores fagblokke her.

Skal jeg være i god form?

Nej det er på ingen måde et krav. Her på NIH har vi fokus på breddeidrætten, hvilket betyder, at alle vores fag er for alle – uanset niveau. Vi forventer kun, at du elsker idræt og sport.

Weekender?

Vi har tre forskellige typer weekender:

A-weekend: Dette er en weekend, hvor alle elever bliver på idrætshøjskolen. Her har lærerne arrangeret en fed weekend med masser af sjove indslag. Lørdag aften holder vi et brag af en højskolefest. A-weekender har vi en gang om måneden.

Workshop-weekend: Her kan du tage hjem, hvis du ønsker det. Ca. 60-70 % af eleverne bliver dog i løbet af de weekender, hvor de kan tage hjem. Så der er masser af liv.

I en workshop-weekend står vi for nogle aktiviteter i løbet af lørdag og søndag. De er på frivillig basis, så du kan lave lige præcis det du helst vil.

Fri-weekend: Her kan du også tage hjem, men 60-70% bliver. Her laver elevernes aktivitetsudvalg en masse fede ting. Det kan være en Harry Potter weekend eller en tur til Fårup sommerland.

Dyrker I kun idræt?

Vi dyrker selvfølgelig rigtig meget idræt. Men vi har også en masse fag, hvor du ikke nødvendigvis skal være aktiv.

Højskolefag: Fællesfag, hvor der ofte undervises i tidens store historier. Her får du indblik i det samfund vi lever i, og bliver klogere på, hvad det vil sige at leve i et demokrati.

Valgfag: Vores valgfag spænder bredt og her får du lov til at gå i dybden med forskellige emner.

Sang: Vi synger selvfølgelig også her på NIH. Fællessang er en stor del af det at gå på idrætshøjskole.

Foredrag: En gang om ugen får vi besøg af spændende mennesker, der alle har noget på hjerte. Det kan være om alt fra Kim Larsens liv til selvkørende biler.

Hvor ligger idrætshøjskolen?

NIH har hjemme i hjertet af Vendsyssel oppe i Nordjylland. Nærmere bestemt Brønderslev. Vi har en central placering i byen, men uden at være klemt. Vi har masser af plads omkring os, hvor vi har mange af de faciliteter, vi bruger til alle vores fag. Se vores faciliteter lige her.

Vi ligger desuden tæt på fantastisk natur. Vi har bl.a. kun 20 min i bil ud til det store Vesterhav. Her har vi et surflager, hvor du kan finde alt det udstyr du drømmer om. Lageret kan selvfølgelig bruges i fritiden, så du kan udnytte bølgerne, når de er der.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >
Close Menu

Se ledige pladser

Der er ledige pladser på vores ophold fra august 2024 og frem

Se alle vores hold og tilmeld dig nemt via vores formular.

 

Tilmeld dig lige her