Skip to main content
search
Nyhed!Rejser

Løberejse til Amsterdam 🏃🏻🏅❤️

Læs mere >

By 22. oktober 2019No Comments
Amsterdam Marathon - Nordjyllands Idrætshøjskole

Den tredje weekend i oktober afholdes et at de største løbeevents i Europa. Nemlig Amsterdam Marathon. Vores løberejse om efteråret går derfor til den flotte hovedstad i Holland. Turens omdrejningspunkt er selvfølgelig løbsdagen, men derudover er der også plads til masser af hygge, sightseeing og god mad. I år var 16 elever på tur for at opleve Amsterdam og løbe enten 8 km, halvmarathon eller den fulde marathon distance.

Torsdag meget tidlig morgen var bilerne pakket og klar til afgang. Efter en lang, men hyggelig dag på motorvejen, med endeløse afsnit Mads og monopolet i radioen ramte vi Amsterdam torsdag aften ved 20 tiden. Efter en hurtig indkvartering gik vi målrettet mod en restaurant vi kendte for at få lidt aftensmad. Hurtigt efter aftensmad og en lille gåtur rundt i området blev det sengetid.

Fredag stod den på god morgenmad og efterfølgende sightseeing, selvfølgelig på cykler, rundt i byen. Vi cyklede om formiddagen rundt i Amsterdams gader og fik kaffe på en hyggelig café. Efterfølgende var der mulighed for at opleve byen på egen hånd, eller i mindre grupper. Efter aftensmaden på hotellet cyklede vi atter ind til byen, denne gang for at gå en tur i “Red light district”. Det var en vanvittig oplevelse for mange. Inden sengetid var der hygge og røverhistorier for alle pengene i baren på hotellet.

Lørdag var expo’en åben, og vi cyklede derfor til det olympiske stadion for at hente vores startnumre. Resten af dagen stod på afslapning, hygge på hotellet eller i byen samt klargøring til søndagens løb.

Spændte og med sommerfugle i maverne tog vi søndagen morgen metroen til det olympiske stadion, hvor løbet foregik. Marathon distancen var de første på startstregen, og alle fik en på opleveren her. Også selvom vi jo bare var tilskuere. Der var helt ekstremt mange mennesker og god stemning på stadion. Kort efter startede 10 NIH’ere på 8 km distancen. Alle havde en rigtig god tur, og smilene ville ingen ende tage, da de kom i mål. Tilsidst, men ikke mindst, startede 3 elever til start på halvmarathon distancen. De blev heppet i mål og havde alle en fantastisk tur. De var super seje, og gjorde det SÅ godt! Udmattede kom vi hjem til hotellet, snuppede et bad og derefter ud for at spise lækker aftensmad i byen.

Trætte, og glade, ramte vi NIH mandag aften til en overvældende velkomst med dans og musik. TAK FOR EN FANTASTISK TUR!!!

Leave a Reply

Close Menu

Se ledige hold

Vi har ledige pladser til efteråret 2023

Få et overblik over vores opstarter og tilmeld dig nemt her.

 

Se alle hold