Mød vores undervisere

Højskolelærer Anders Mortensen

Anders Mortensen

Underviser i Ski, Surf, Teambuilder, Svømning, Xterra og Triatlon

Jeg er træneruddannet fra Danmarks Trænerskole med speciale i svømning. Desuden er jeg uddannet klatreinstruktør og skiinstruktør igennem Den Norske Skiskole.

Jeg blev ansat på NIH i 2003. Der før har jeg arbejdet 2 år som fuldtidssvømmetræner samt været ansat i 4 år på Club La Santa, 1 år som multisportsinstruktør og 3 år som underholdningschef. Desuden har jeg boet 4 år i Norge, hvor jeg bl.a. har arbejdet som skiinstruktør, personlig træner og fisket jomfruhummere! Jeg arbejde desuden som ambassadør i Nordjylland for Xterra Nordic.

Jeg bruger gerne fritiden på forskellige udholdenhedsidrætter såsom løb, cykling, triatlon, rulleski, svømning og adventure-racing. Er der hård vind fra vest, kører jeg gerne en tur til Hanstholm eller Klitmøller og surfer.
Jeg elsker at rejse og opleve verden og sætter stor pris på alle skolens udlandsture, som jeg altid er en del af. Mit idrætslige udgangspunkt er triatlon og windsurfing.

Du kan kontakte mig på anders@nih.dk.

Højskolelærer Anja Yde Bentson

Anja Bech Toftrup

Underviser i Volleyball, Beachvolley og Sang

Jeg har en kandidat i Musikvidenskab og Idræt fra Aarhus Universitet. Imens jeg studerede har jeg undervist i idræt på Rybners Gymnasiet i Esbjerg, arbejdet som volleyballtræner i Aarhus og som mentor for studerende ved Aarhus Universitet.

Før min ansættelse på NIH august 2017 har jeg arbejdet som folkeskolelærer og vikar, og derudover som koordinator af frivillige ved EM for Masters atleter 2017. Gennem tiderne har jeg spillet meget både beach og indendørs volleyball.

Jeg kan lide at gå på trekkingture, lave yoga, windsurfe og egentlig kan jeg godt bare lide sport. Jeg har spillet klarinet i Esbjergs ungdomssymfoniorkester og spiller klaver i min fritid. Jeg elsker at rejse og opleve andre landes natur og kultur.

Du kan kontakte mig på anja@nih.dk.

Højskolelærer Christina Wasilewski

Christina Wasilewski

Underviser i Fitnessinstruktør, Spinning og Styrketræning

Jeg har en et-faglig kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet. Min uddannelse har dermed primært handlet om fitness og sundhedsfremme. Derudover er uddannet instruktør i Spinning og diverse Fitnessholdtræningskoncepter.

Mens jeg studerede har jeg undervist for DGI Fyn, været souschef i Fitnessworld og undervist der i flere år. Efter studiet har jeg arbejdet som Fritidskonsulent i Jammerbugt Kommune, samtidig med at jeg har undervist i spinning og holdtræning i DGI Huset Aabybro.

Inden min studietid var jeg selv på Idrætshøjskole og det jeg tog med mig derfra var fantastiske venskaber, fede oplevelser og endnu mere bevægelsesglæde. Siden den tid har jeg haft et stort ønske om, at være med til at skabe og bibeholde bevægelsesglæde hos andre. I min fritid nyder jeg selv at dyrke forskellige former for idræt, bla. HIIT, Cross Gym og løb. Men aller mest elsker jeg at tilbringe tid med min familie, som rummer min mand og vores 2 drenge. Jeg ser frem til at møde mange idrætsglade elever og i fællesskab med dem sprede og dele glæden ved bevægelse.

Du kan kontakte mig på christina@nih.dk

Forstander Eva Terp-Hansen

Eva Terp-Hansen, Forstander

Underviser i Fitness-fag, Massagekursus og Foredrag

Jeg har været forstander på Nordjyllands Idrætshøjskole siden d.1/4-17, og før det var jeg viceforstander og højskolelærer. Jeg brænder for at NIH fortsat skal være en idrætsHØJSKOLE. At vi mødes om vores fælles interesse idrætten og laver god højskole. Nogle af de vigtige værdier er for mig tillid, ansvar og åbenhed. NIH skal være et sted hvor individet udvikles i fællesskabet. Vi skal give plads til forskellighed og spille hinanden gode.

Som ”direktøren for det hele” har jeg det overordnede ansvar for højskolens hverdag og drift. Det er bl.a. at sikre, at vi til stadighed har en god, velfungerende højskole, at vi fortsat udvikler NIH og gør stedet til et attraktivt sted at være, både som elev og medarbejder.

På højskolen underviser jeg i forskellige fag – primært inden for fitnessområdet og massage, samt almene højskoleelementer.

Privat bor jeg i Brønderslev med min mand Hans-Henning og vores tre drenge: Peter, Andreas og Lasse. Foruden idræt og træning, bruger jeg min fritid på selvforsyning – har urtehave og drivhus, og nyder at lave mad fra bunden af.

Du kan kontakte mig på eva@nih.dk

Højskolelærer Jens Mortensen

Jens Mortensen

Underviser i Adventure, Politi, Cross Træning, MTB, Mudder & Muskler, Teambuilder, Musik

Jeg er uddannet som idrætslærer i Forsvaret og var ansat der i 9 år.

Jeg blev ansat på NIH i 1993. Mit idrætslige udgangspunkt var egentlig gymnastikken. Jeg var i en årrække elitegymnast og træner for både repræsentationshold i DGI og NIH's elitehold. Men efterhånden blev jeg mere og mere bidt af forskellige outdoor-elementer. På NIH underviser jeg selvfølgelig i adventure, MTB, mudder og muskler, politi, cross træning og teambuilding. Musikken har jeg altid elsket og spiller lidt forskellige instrumenter - føler mig dog bedst tilpas på guitar og bas. Heldigvis har jeg også en finger med i spillet i sangtimerne, og på en sangaften med mig undgår man ikke Kim Larsen eller Gasolin!
I min fritid vil jeg rigtig gerne en tur i skoven eller på landevejen på min cykel. Skulle der blive tid til en golfrunde, så bliver jeg glad.

Du kan kontakte mig på jens@nih.dk.

Højskolelærer Kåre Jensen

Kåre Jensen

Underviser i Cross Træning, EXTREME, Fitnessinstruktør, Styrketræning og Internationale

Mit navn er Kåre Jensen. Jeg bor i Aalborg med min kæreste og vores to sønner.

Jeg er uddannet idrætslærer fra UCN, svømmertræner, klatreinstruktør og mountainbikeinstruktør. Jeg er ivrig crossfitter og friluftsmenneske og har en kæmpestor nysgerrighed for sport generelt.

Gennem flere år har jeg været tilknyttet NIH som timelærer, vikar og underviser på de korte kurser. Nu er jeg så fastansat i, hvad jeg betegner som drømmejobbet.

På højskolen brænder jeg specielt for mødet med eleverne, både som gruppe og individuelt. Jeg bliver motiveret af elevernes og mine kollegaers engagement i dagligdagen – det er en katalysator for selv at gå i dybden og ”nørde” sport til den mindste detalje.

Du kan kontakte mig på kaare@nih.dk

Højskolelærer Lasse Høj Kjeldsen

Lasse Høj Kjeldsen

Underviser i 360 Bold, Adventure, Internationale og Aktuelt

Jeg har læst idræt og samfundsfag på Aalborg Universitet. I den forbindelse har jeg også læst Nordisk Friluftsliv på Island og i Norge og Sverige. Jeg brænder for friluftsliv og boldspil, samt udvikling af Idrætsaktiviteter. For mig er det vigteste at idræt er sjovt. Jeg er tidligere elev på NIH, og har efterfølgende opstartet event og idræts virksomhed bl.a. med en højskole kammerat. Jeg elsker at rejse og har et princip om altid at have en destination klar hvis der skulle blive råd til en flybillet.

Du kan kontakte mig på lasse@nih.dk

Højskolelærer Marie Bjerring

Marie Bjerring

Underviser i Yoga, Sang og Morgensamling

Jeg er læreruddannet fra Aalborg Seminarium med linjefagene dansk, idræt, musik og religion. Derudover er jeg certificeret yogalærer fra Hamsa Yoga. I sommeren 2015 afsluttede jeg en master i positiv psykologi fra Aarhus Universitet. Efter endt uddannelse var jeg et par år ansat på en privatskole i Aalborg, indtil drømmejobbet på NIH viste sig i 2004.

Gennem mange år har jeg dyrket gymnastik. Som udøver på blandt andet REPhold og elitehold og som instruktør på fx DGI Nordjyllands REPhold og små eksperimenterende opvisningshold. Med gymnastikken som baggrund var det naturligt at bevæge sig over i dans, og det var spændende at udvikle NIH’s dansefag. Min nyeste passion er yoga, og det er blevet en verden, som jeg opdager stadig nye fantastiske, forunderlige og udfordrende sider af. Jeg nyder i hver yogatime fortsat at udforske yogaen og dens potentialer sammen med eleverne. Jeg oplever, at erfaringer og viden fra den positive psykologis forskningsområde har stor relevans og interesse hos unge mennesker i dag, og det er naturligt at trække på i mange gode snakke, vi har om livet på godt og ondt. For tiden er jeg meget optaget af samspillet mellem vores krop og sind, og her indgår yogaen og den positive psykologi i et rigtig spændende samspil.

En højskole er et af de bedste steder i verden! Her elsker jeg at mødes med elever og kolleger omkring de ting i livet, som jeg brænder allermest for.

Du kan kontakte mig på marie@nih.dk.

Viceforstander Morten Marinussen

Morten Marinussen

Underviser i Maraton/løbeskole, Løbeinstruktør, Badminton, Ski, Powersport, Kost og Forbrænding.

Jeg er uddannet lærer fra Århus Lærerseminarium i 2011 og har siden da været ansat på NIH. Jeg er ligeledes uddannet Schweizisk skiinstruktør, løbeinstruktør og badmintontræner

Til dagligt fylder træning og specielt løb en stor del af min hverdag, hvor jeg bl.a konkurerreer inden for mellem- og langdistance løb. Derudover har jeg de senere år arbejdet og boet i Hemsedal i Norge, hvor jeg har haft mulighed for at udviklet mit og dyrke min passion for både alpint skiløb såvel som langrendsskiløbet. Ud over de idrætslige fag underviser jeg også inden for forskellige almene højskolefag.

Du kan kontakte mig på mm@nih.dk

Højskolelærer Søren Albertsen

Søren Albertsen

Underviser i Håndbold, Fodbold, Golf, Tennis, Futsal, Aktuelt og Tag Ordet

Jeg er uddannet folkeskolelærer fra Aalborg Lærerseminarium med linjefag i matematik, geografi, hjemkundskab og idræt. Jeg har meget fokus på af det positive, brede sundhedsbegreb, hvor samspillet mellem "kost og ernæring” og idræt spiller en væsentlig rolle i den generelle sundhed og trivsel.
Jeg blev ansat på NIH i 2015. Der før har jeg undervist i folkeskolen i 7 år. Jeg har derudover været ansat i Forsvaret og var udsendt til Kosovo i 2002.

I min tid i Forsvaret erfarede jeg, at kommunikation, teamsamarbejde, fysisk træning/fysisk velvære, tillid og kammeratskab er livsvigtige kompetencer. Jeg har altid været ”boldgal” og har spillet fodbold og håndbold, siden jeg kunne gå. Jeg er helt sikkert blevet afhængig af alle de kvaliteter, holdidrætten repræsenterer, og er stadig delvis aktiv i dag. Udover selv at være boldspiller har jeg været håndboldtræner for både senior- og ungdomshold og er i dag ungdomstræner og førsteholdstræner i Hjallerup IF's fodboldafdeling.

Privat har jeg stor interesse for mad og vin. Jeg sætter stor pris på en gastronomisk oplevelse og rejser gerne ud for at opleve de bedste madhuse i verden.

Du kan kontakte mig på soren@nih.dk

Signe Edesen - Nordjyllands Idrætshøjskole

Signe Edsen

Underviser i

Ansat på NIH i efteråret 2018

signe@nih.dk

Øvrigt personale

Carsten Sidelmann

Pedel

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2002.

Dorthe Andersen

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2005.

Grace Malek

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2012.
Jette

Jette Larsen

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2015.
Karen Madsen - Nordjyllands Idrætshøjskole

Karen Madsen

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2001.
Lars Pedel - Nordjyllands Idrætshøjskole

Lars Mønster

Pedel

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2015
Charlotte Bundgaard Svendsen Køkkenleder - Nordjyllands Idrætshøjskole

Charlotte Bundgaard Svendsen

Køkkenleder

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2019
Marianne B. Jensen - Nordjyllands Idrætshøjskole

Marianne Jensen

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2010.
Marianne Beck Mejlholm - Nordjyllands Idrætshøjskole

Marianne Mejlholm

Bogholder

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2003.
Martin Refer Dalsgaard - Nordjyllands Idrætshøjskole

Martin Refer Dalsgaard

PR-Medarbejder

Jeg har en cand. mag. i kommunikation fra Aalborg Universitet, som jeg færdiggjorde i sommeren 2017. Desuden er jeg tidligere elev på NIH, hvor jeg huserede tilbage i 2011. Dengang var min drøm at komme ind til politiet, men som det fremgår, ændrede dette sig markant i de efterfølgende år.
Min professionelle baggrund startede i CompanYoung, hvor jeg var med til at rekruttere unge til uddannelser og virksomheder gennem det digitale univers. Efterfølgende fortsatte jeg i virksomheden River Online og er her blevet skarp i kunsten at annoncere på Google og YouTube. Nu er bureauerne skiftet ud med NIH, hvor min fornemmeste opgaver bliver at formidle og fremvise denne fantastiske skole til så mange potentielle elever som muligt. Jeg håber og tror på, at jeg kan være med til at formidle, hvad en højskole er anno 2019, således at så mange unge som muligt i fremtiden vælger et højskoleophold.
I min fritid renoverer min kone Mette og jeg en gammel villa i Nørresundby. Sammen har vi Lilli, der er en blanding af labrador og kongepuddel - en såkaldt labradoodle. Jeg er i fritiden aktiv i håndboldklubben IK 1919 i Aalborg, hvor jeg fra 2014 og frem til 2018 også var bestyrelsesformand. Jeg elsker god mad og vin, hvorfor jeg også er med i to madklubber. Her udfordrer jeg mig selv med svære retter, der ikke egner sig til hverdagsbordet. Ellers er jeg sammen med venner og familie, så meget tiden tillader det.
Du kan kontakte mig på martin@nih.dk
Mona Dahl - Nordjyllands Idrætshøjskole

Mona Dahl

Køkken

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 1989.
Morten Libak - Nordjyllands Idrætshøjskole

Morten Libak

Pedel

Ansat på Nordjyllands Idrætshøjskole siden 2008.
Thórunn Sigurjónsdóttir - Nordjyllands Idrætshøjskole

Thorunn Sigurjónsdóttir

Nordisk PR-medarbejder

thorunn@nih.dk
Birgitte

Birgitte Andersen

Administration