Elev-
historier

Det siger eleverne,
om deres ophold hos NIH

“Jeg læste om NIH på hjemmesiden, og syntes det så spændende ud. Jeg kommer fra Nordsjælland, og ville gerne så langt væk som muligt, og der var højskolen her et perfekt match. Det fede ved NIH er, at alt ligger under samme tag. Du kan gå fra værelset længst væk og ned i hallen i dine indendørssko - det kommer du til at sætte pris på! Jeg synes desuden udvalget af fag er fedt. Der er virkelig meget at vælge imellem. Jeg elsker sport, og her har jeg haft mulighed for at afprøve mange idrætsfag, jeg ellers aldrig ville have prøvet. Udover alt sporten, så holder vi selvfølgelig også nogle gode fester!”

Jacob HvirringElev E20

Jeg husker især tilbage på starten af opholdet, hvor vejret var fantastisk. Her lå vi og solede, spillede rundbold og kongespil, drak kaffe i solen og bare minglede rundt mellem hinanden. Her lærte jeg virkelig mange fantastiske mennesker at kende - venner for livet!

Amanda Von SperlingElev på E20

Jeg var i starten nervøs for, om mit fagvalg blev afgørende for, hvem jeg ville lære at kende. Men lige så snart klokken slår tre og vi har fri, så laver vi alt muligt sammen. Der er altid gang i et eller andet her på NIH.

Hvis jeg skal fremhæve noget, så er det, måden vi bor på. Alle elever bor sammen i den samme firkant. Der er altid nogen at være sammen med. Det er så hyggeligt. Tit har vi siddet i tekøkkenet til kl. halv tre om natten og bare snakket. Vi kom selvfølgelig op til time dagen efter 😉

"Derudover så kommer vi allesammen fra vidt forskellige dele af Danmark. Det lyder måske banalt, men for mange af os har det været en øjenåbner at møde så mange forskellige mennesker."

Det var ikke planlagt, at jeg skulle på højskole

men da jeg hørte om det, blev jeg så inspireret, at det var noget, jeg måtte prøve. Jeg ville gerne opleve fællesskabet, udfordre mig selv på forskellige punkter og bare have det sjovt, inden jeg startede min uddannelse. Jeg søgte på mange forskellige højskoler og endte med at vælge Nordjyllands Idrætshøjskole. Jeg valgte skolen på grund af det store udvalg af fag og det, at der var plads til enhver slags. Jeg endte med at vælge fagene politi, extreme, surf og massagekursus. Jeg har på ingen måde fortrudt at tage på højskole og vil anbefale det til enhver, som overvejer det.

Sebastian HolmElev E18, F19 & E19

Jeg valgte NIH, fordi her er et stort og bredt udvalg af idrætsfag. Jeg har ikke noget jeg er super dygtig til sportsmæssigt. Derfor ville jeg gerne på en højskole, hvor jeg kunne prøve mange forskellige ting og samtidig møde mange forskellige mennesker.

Lærke MøllerElev på F20 & E20

Jeg har prøvet adventurerace for første gang. Det ville jeg aldrig have prøvet, hvis ikke jeg havde gået på NIH. Højskolen og lærerne skaber nogle virkelig gode rammer for at prøve nye ting. Vi var bl.a. ude at gå ved Vesterhavet midt om natten i flere timer. Vi gik og gik og det eneste vi kunne høre var havet. Det var faktisk en vild oplevelse.

En af mine bedste oplevelser har været, da hele højskolen tog på lejrtur, eller form for get away ud af huset. Det var seriøst hyggeligt. Det der med at flytte lokation gjorde virkelig noget for fællesskabet. Vi lavede mad sammen om aftenen, vejret var godt, open air bio, lejrbål og fællessang - det var mega fedt!

MArtin Gejl - Nordjyllands Idrætshøjskole

Martin Gejl Jensen

Elev, Forår 2018

”Jeg valgte at gå på NIH fordi jeg var klar på nye oplevelser. Det havde jeg muligheden for her. Jeg har været på 5 forskellige rejser/ture med højskolen, heraf bl.a. 3 skiture til hhv. Hemsedal, Hafjell og Les Contamines. Jeg har i de 3 uger uddannet mig som skiinstruktør, og mulighederne for at lære en masse og stå på ski har være helt i top. Du tager afsted sammen med dine højskolevenner og får lov til at undervise dem, hvilket gav mig en fantastisk mulighed for at finde ud af, om det virkelig var noget for mig. Jeg har nu fået arbejde i et skiområde i Norge med hjælp fra lærerne fra højskole. De er altid hjælpsomme med bl.a. ansøgning, vejledning og gode fif. Jeg er sikker på, at jeg ikke var kommet til Norge, hvis jeg ikke var taget på NIH, så stor ros til de verdensklasselærere, der har undervist mig.”

Ricky Morales an amazing guy - Nordjylllands Idrætshøjskolle

Enrique Morales

Elev, forår + efterår 2018

”My name is Enrique Morales. I’m from Costa Rica, 22 years old, professional on physical education, sports and recreation. NIH has been a BOOST in my life – physically and in terms of condition, open mindedness, culture, friends around the world and most importantly I have grown personally. My social skills have improved, I have learnt to make my own decisions, to have a better influence on people, leadership and all about off-skills. Thank you, NIH, for giving me the chance to improve in every sense of my life and to have more friends, a family community and fitness and education.”

Christina Andersen - Nordjyllands Idrætshøjskole

Christina Andersen

Elev, efterår 2018

”Hvorfor valgte jeg at tage på højskole på pitstop-ordning? Jeg var kommet til et punkt, hvor jeg efter 3 ret lange og hårde år på uni var en smule skoletræt og også bare trængte til, at der skulle ske noget nyt. Jeg havde lyst til at udfordre mig selv på en anden måde og prøve noget nyt. At tage på højskole virkede som den perfekte mulighed. Og NIH har virkelig været det perfekte afbræk fra hverdagen. Man lever i en helt ubeskrivelig bobbel. Nogle gange laver man sindssyge ting som sky-diving, paintball og wake-boarding, hvor man presser sig selv til det yderste. Alligevel er højskole bare så meget mere. Det er de fælles middagslure, at sidde i timevis og sludre i te-køkkenerne, at vågne op hver dag med ens bedste venner omkring sig og bare det at være en del af et fælleskab, hvor alle altid vil hinanden det bedste. Det er det, jeg kommer til at savne allermest.

Lotte Saaby - Nordjyllands Idrætshøjskole

Lotte Saaby Jensen

Elev, efterår 2018

”Her på NIH har jeg fundet mig et nyt hjem, hvor jeg føler mig tryg, værdsat og glad. Vi er alle blevet en del af en stor familie, hvor nye venskaber binder os sammen på tværs af idrætsinteresser, alder og nationaliteter. Det store fagudbud giver en mulighed for at afprøve sig selv inden for både kendte og uafprøvede idrætsgrene. På højskole udvikler man sig selv socialt såvel som fysisk, og man får skubbet sine grænser, hvad end det er i 22 meters højde i klatrecentret, i et spil i opholdsrummet eller i fællesskabet med nye mennesker. Jeg ved i hvert fald med mig selv, at højskole har opfyldt selv mine vildeste forhåbninger.”

Få en rundvisning på NIH

Du er altid velkommen på en rundvisning. Her ser du hele skolen og alle de fede faciliteter. Derefter tager vi en snak om alt det praktiske såsom rejser, fag, skema, priser osv. Du kan få en forsmag i vores virtuelle verden, men vi vil allerhelst møde dig i virkeligheden 😃 Vi glæder os til at se dig 👉