LIVSSTILS-VALGFAG

Frivillighed

Hvad er frivillighed egentlig?

I Danmark har vi en stolt tradition for at være frivillige. Du finder frivillige i hallerne, med indsamlingsbøssen, på fodboldstadion og mange andre steder. Det går vi i dybden med og sætter fokus på, hvad det vil sige at være frivillig.

I dette fag kigger vi nærmere på, hvilken rolle frivillige spiller i det danske samfund, hvor der bliver brugt frivillige, og hvad de frivillige bidrager med. Vi kommer ind på, hvordan frivillige historisk set har lagt grundlaget for vores velfærdssystem, idrætsforeninger og meget mere, som vi kender det i dag.

I faget undersøges, hvilken rolle frivillige foreninger spiller i forhold til socialt udsatte, og vi diskuterer, hvornår samfundet skal tage ansvar, eller hvornår det er medmenneskeligt ansvar. Vi tager på besøg ved foreninger, hvor de bruger frivillige og hjælper dem med selv at give en hånd med. 

Mulige emner:

 • Frivilligsektorens indflydelse på det offentlige
 • Frivillighed er det godt på CV’et
 • Foreningsliv i krise, mangel på frivillige
 • Udnyttelse af frivillig arbejdskraft til billigere markedsprodukter
 • Udlicitering af kommunale opgaver

På et af vores tidligere hold kastede en gruppe sig ud i, hvad det vil sige at være frivillig og lave sin egen indsamling. De ville indsamle penge til et godt formål, der i dette tilfælde blev Scleroseforeningen. De lavede en auktion, hvor de andre elever kunne donere deres ejendele. Disse ejendele blev efterfølgende solgt på auktionen, hvor alle penge gik til Scleroseforeningen. Det resulterede i, at de indsamlede hele 10.000 kr.!

Du kan læse hele historien her: https://scleroseforeningen.dk/nyheder/nordjyllands-idraetshojskole-stod-sammen-i-kampen-mod-sclerose

Vær opmærksom på, at ikke alle valgfag bliver oprettet og/eller udbudt på alle hold.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus