UDDANNELSE

Skiinstruktør

Bliv skiinstruktør på højskole

Drømmer du om at arbejde i sneklædte bjerge? Har du lyst til et anderledes job, hvor du oftest har en eller to plader på fødderne? Bliv skiinstruktør her på Nordjyllands Idrætshøjskole og tag din skiuddannelse med ud og oplev verden.

Pris for instruktør: 12.000*
Pris for egenfærdigheder: 9.000*

*I prisen er der inkluderet to rejser til hhv. Trysil og Hemsedal, hvor alt er inkluderet. Skirejsen til Contamines i Frankrig er valgfri (6.000 kr.) og kommer udover prisen for skilinjen. Vi anbefaler dog, at du tilvælger denne.

Uddannelsen som skiinstruktør er både praktisk og teoretisk undervisning i eksempelvis fejlretning, egenfærdigheder, undervisningsdidaktik og -metodik samt skolesvingstræning. Tilgangen til undervisningen er både legende og analytisk og vi fokuserer meget på at undervisningen foregår i sneen, så du får så meget tid som muligt på ski.

Vi arbejder både sammen med norske og franske undervisere som i samspil med os sikre, at vi får de bedste forudsætninger for en spændende og lærerig uddannelse. Vi forventer ikke du er verdensmester på ski, men at du har lyst til at forbedre dine færdigheder og lære, hvordan du underviser andre.

Skirejser

Vi rejser afsted til snefyldte bjerge tre gange i skisæsonen, hvor du får rig mulighed for at arbejde med teorien og din teknik. Her er undervisningen bygget op således, at du selvfølgelig får en masse praktisk undervisning, men du får også lov til, at undervise dine venner fra holdet. På den store skirejse til Les Contamines i Chamonix-dalen i Frankrig underviser du NIH’s andre elever, som ikke har valgt skilinjen.

Uddannelsen

De tre skirejser til sneens land ser således ud:

 • Skitur Hemsedal – alpinskiløb, snowboard eller telemark efter eget valg. Undervisning og mulighed for instruktøruddannelsen (ski eller snowboard).
   
 • EKSTRA TILVALG: Le Contamines, Frankrig – skiløb, snowboard, afprøvning af egen undervisningserfaring og evt mulighed for isklatring, biatlon, off piste og Valle Blance (23 km lang off piste – Europas længste). Læs mere om denne her.
   
 • Skitur Trysil – alpinskiløb, snowboard eller telemark efter eget valg. Undervisning og mulighed for at gennemføre sidste del af uddannelsen til skiinstruktør. 

Gennemført skiinstruktøruddannelse kan igennem vores samarbejdspartnere efterfølgende give mulighed for arbejde på et skiresort i Norge – en hel sæson, i påsken eller i vinterferien.

De sidste nye instruktører fra forårholdet 2023.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus