Skip to main content
search

Faciliteter

Nordjyllands Idrætshøjskole råder over nye og moderne faciliteter og er beliggende centralt i Brønderslev og Nordjylland. Bygningerne er i ét plan, og alle værelser har bad og toilet. Vores beliggenhed i hjertet af Vendsyssel gør bl.a., at vi kun har 20-30 minutters kørsel til enten Vesterhavet eller Østkysten. Og husk, du er altid velkommen til at se skolen på en rundvisning.

Elevværelser

Store værelser med eget toilet og bad!

Her på Nordjyllands Idrætshøjskole råder vi over 2, 3 eller 4 mands værelser. Der er bad og toilet til alle værelser, hvilket vi lover dig, at du kommer til at sætte stor pris på. I værelser med flere end 2 senge, er der oftest en hems med hhv. 1 eller 2 senge. Hos os bor du på drenge-, pige- eller kønsneutrale* værelser.

Værelserne ligger i vores værelsesfløj, der hænger sammen med resten af idrætshøjskolen. Den er i ét plan, så når du træder ud af din dør, er du direkte ude i der, hvor magien sker. I værelsesfløjen finder du desuden to tekøkkener, vaskerum, opholdsstue samt i midten et lækkert udendørsområde.

Du er altid velkommen til at besøge os, så du kan se det hele i virkeligheden. Book nemt en rundvisning her: https://nih.dk/book-en-rundvisning/

*Oprettes kun, hvis nok vælger denne mulighed. Med kønsneutrale værelser åbner vi for, at du kan bo på et værelse, hvor du ikke skal vælge mellem at være dreng/pige.

Spejlsal

Alt fra klatring til step

Spejlsalen er skolens “mulitisal”. Salen er udstyret med kæmpe spejle, der gør salen oplagt til dans og fitnesshold timer. Ligeledes er der et tilhørende redskabsrum, hvor man kan tage stepbænke, vægte, elastikker, balancebolde og meget mere. Dette gør salen til et oplagt sted for eleverne at træne i både fritid og i timerne.

Foruden mulighederne inden for fitness, er der i salen bygget en kæmpe klatrevæg, som danner ramme om indendørs sportsklatring. Ligeledes er der en indensdørs “big swing” – en kæmpegynge, hvor man klatre op på et plateau og efterfølgende springe ud fra 6 meters højde.

Fælles for alle haller og sale er, at eleverne selv har adgang til musikanlæg og udstyr.

NORDBOXEN

Topmoderne fitnesscenter

Vi råder nu over 1000 m2 topmoderne fitnesscenter her på idrætshøjskolen.

I NORDBOXEN finder du en stor cross training-hal på 533 m2. Derudover er der styrke-, cardio- og spinning-lokaler. Vi har fyldt centeret med en masse af de bedste maskiner og gjort det nemt at træne med frivægte. I spinningslokalet har vi en 30 m2, ja du læste rigtigt, en 30 m2 stor skærm, hvor eleverne kan kører spinningsprogrammer på.

Centeret er vores eget, og du kan selvfølgelig bruge det lige så tosset du vil i fritiden.

Teorilokaler

3 moderne lokaler

Der er 3 store teorilokaler på skolen. Lokalerne er udstyret med TV og mulighed for at tilslutte computeren til storskærm. Teorilokalerne bliver primært brugt til vores teoretiske fag, såsom instruktøruddannelserne, kost og forbrænding og valgfagene.

Foruden at blive brugt til undervisning, har eleverne også selv mulighed for at tillsutte computer til storskærmen, hvilket gør lokalerne oplagte til filmaftener.

Teorilokaler - Nordjyllands Idrætshøjskole

Beachvolley baner

4 baner med mulighed for strand-håndbold og fodbold

Bag elevfløjen ligger vores store “sandkasse”, hvor vi har lavet 4 volleybaner. Disse baner bliver naturligvis brugt i faget Beachvolley, men mindst lige så meget af eleverne i fritiden. Der er trukket strøm ud til banen, hvilket gør at musikken ofte banker afsted fra banen sommeren over. Ved banen er der en lille “solbakke”, hvor de eleverne der ikke spiller kan slappe af og nyde solen og spillet. Området omkring banen er ekstremt værdsat i sommerhalvåret, hvor vi ofte har nogle fede eftermiddage og aftener her.

Foruden 4 beachvolley baner, har vi også mål til at stå ved banen. På den måde kan vi hurtigt arrangere en omgang sand håndbold eller fodbold.

NIH Klatrecenter

Klatring i 6 - 21 meters højde

I vores adventureområde står skolens store wirebane. Et wiresystem der er bygget på 10 store master, med hver 2 stationer på. Dermed er der 20 stationer i vores bane, som man skal forsøge at komme til. Mellem hver station er der en udfordring, som man skal klare for at komme til næste station. Det kan være at svinge sig i nogle reb, gå på line, svævebane, cykle over en lille bro eller andre fede udfordringer – alt sammen mellem 6 – 21 meters højde! Ligeledes er der tre 125 meter lange svævebane ned, så man kan køre race ned fra banen.

Vores klatretårn er nu også blevet en del af banen. Du kan dermed klatre op af vores 12 meter højde væg, hvorefter du kan svæve over i wirebanen.

Se en film af området her:

Kæmpegynge

Spring ud fra toppen af vores tårn

Skolen har sit eget klatretårn, som har mange forskellige funktioner. En af de største og vildeste, er vores kæmpegynge. Fra toppen af tårnet, er der mulighed for at springe ud i en såkaldt “big swing”. På toppen af tårnet er der en lem, som man kan stille sig ud på. Når der så er grønt lys fra instruktøren om at din sele og reb er godkendt, kan du tage springet ud og får en kæmpe gyngetur fra 12 meters højde. Se en film af kæmpegyngen herunder:

Mountainbike bane

Egen MTB bane på skolens grund

Gennem de sidste mange år, har vi udviklet på vores 1.6 km lange MTB bane. Hvert år er der blevet gravet og bygget ekstra hop, overgange eller andet på den store bane. Det har gjort at vi råder over en meget teknisk bane med flere hop, drops og fede udfordringer, som især faget “MTB” nyder godt af.

Da vi er meget glade for banen og selv råder over mange MTB-cykler, bliver banen brugt ofte – både i fritid og i forskellige fag.

Klatretårn

Klatring for alle

Skolens store klatretårn er placeret for enden af vores fodboldbane og ligger i vores store adventure område. Tårnet er 12 meter højt og har forskellige klatreruter af forskellige sværhedsgrader. Når man er nået til tops, er der mulighed for at reppelle ned igen eller prøve vores kæmpegynge. Ligeledes har eleverne udviklet en alternativ udgave af brætspillet Twister – med forskellige farver rundt på tårnet, handler det om at få f.eks. højre hånd på rød, før en af de andre gør.
Sidst, men slet ikke mindst, bliver tårnet brugt til udspring i vores kæmpegynge.

Tårnet bliver benyttet af fagene adventure og sportsklatring, ligesom tårnet står til rådighed for eleverne i deres fritid.

Fodboldbaner

Skolens egne baner

En af de store fag på skolen er fodbold og derfor har skolens naturligvis også deres egen baner. Vi har egen 11- og 7-mands baner, samt forskellige mål og redskaber til træningen på skolen.
Banerne er placeret lige bag skolen og giver derfor eleverne de optimale rammerne for at få spillet fodbold. Noget der bliver nydt godt af, både i faget fodbold, men også i fritiden på skolen.

Crossfit bane

Udendørs bane med masser af udfordringer

Fagene “Cross Træning” og “Mudder og Muskler” benytter sig ofte af muligheden for at træne udendørs, på vores crossfit bane. Banen har alverdens forskellige træningsredskaber, i form af dæk, store reb, vægte, dunke, kæmpe hammere og diverse træningsstativer. Der er trukket strøm ud til banen, således der er mulighed for at sætte musik på, når der trænes ude i solen.
Banen er selvfølgelig også åben for eleverne i fritiden, hvilket gør at banen ofte bliver brugt til træning om eftermiddagen, i sommerhalvåret.

Opholdsrum

Det røde og grønne, samt Sports Lounge

Vi bruger især to af vores opholdsrum på skolen. Disse bliver kaldt “det røde” og “det grønne”, som skyldes nogle farve rummene var præget af engang i 90’erne. I dag er farverne der ikke mere, men navnene hænger ved. Rummene er vigtige for skolens elever, da det er her man sætter sig ud, når man ikke lige ved hvad man skal lave. Der er altid andre elever og altid nogen at snakke med. Rummene er udstyret med fodboldbord, diverse kort- og brætspil, sofagrupper og blade.

I skolens Sports Lounge, er der mulighed for virkelig at slå benene op. Rummet er udstyret med tv, sofa, dartskive, bar-borde til at spille på og sækkestole. Det er her eleverne slår sig ned om eftermiddagen/aftenen, når der skal slappes af og lades op efter en hård dag. Navnet sports lounge snyder lidt – der er også plads til at se både stand-up, film og paradise hotel.

Idrætshal

Den store legeplads

Idrætshallen er vores store hal, der ligger mellem bevægelsesalen og spejlsalen. Den store idrætshal er en sand legeplads for eleverne – her er en række af skabe og stativer, fyldt med sportsudstyr. Disse skabe kan elever åbne med deres værelsesnøgle og derefter sætte gang i en omgang badminton, fodbold, håndbold, volly osv. Med fag på skolen som 360* bold, er eleverne altid sikre på at have en masse forskelligt udstyr til rådighed.

Foruden at være en legeplads i elevernes fritid, bliver hallen selvfølgelig brugt meget i timerne. Fodbold, håndbold, volly, grundtræning, floorball, badminton og flere holder alle til i vores store hal, ligesom vi tit bruger den til store fællestimer, hvor vi alle skal igang og have sved på panden.

Fælles for alle haller og sale er, at eleverne selv har adgang til musikanlæg og udstyr.

Brønderslev svømmehal

Masser af muligheder i vandet

På NIH tilbyder vi faget ”svømning/livredning” og til dette skal vi naturligvis bruge en svømmehal. Skolen er ikke selv udstyret med et bassin, da vi er heldige at bo meget tæt på Brønderslev svømmehal. Brønderslev svømmehal er udstyret med et 50m bassin med 7 baner, samt 1 og 3m vipper. Derudover er der boblebad, dampbad, sauna, infrarød sauna, varmvandsbassin og massagerum, som eleverne kan benytte under deres besøg. Svømmehalen ligger ca. 1 km. væk fra skolen.

Et besøg i svømmehalen er naturligvis gratis for eleverne når det er en del af undervisningen, mens der er halv pris for NIH-elever i deres fritid.

Bevægelsessal

Høj puls og store højtalere

Bevægelsessalen er en sal med flere forskellige muligheder. Salen er udstyret med alverdens gymnastikredskaber og en springgrav, der giver mulighed for at udfordre ens evner som springgymnast. Ligeledes bliver salen brugt til nogle højintensitets fag, som f.eks. “Cross Træning“. Er vejret for dårligt til at træne udenfor, tager vi udstyret med i bevægelsessalen og træner løs til dunken fra de store højtalere.

Fælles for alle haller og sale er, at eleverne selv har adgang til musikanlæg og udstyr.

Bevægelsessal - Nordjyllands Idrætshøjskole

Spisesalen

Mad, mad og mere mad

Vi spiser godt på Nordjyllands Idrætshøjskole. Tre gange om dagen er der stor buffet til eleverne i vores spisesal, ligesom der bliver serveret 2 mellemmåltider i pauserne mellem timerne.

Udover at få de mange gode måltider i spisesalen, er der også her vi synger fødselsdagssang, holder festmiddage og andre hyggearrangementer.

Foredragssal

"Vi mødes i foredragssalen"

Skolens foredragssal er en af de vigtigste lokaler. Når der er store fælles informationer, teoretiske timer og samlinger, foregår det altid i foredragssalen. Det er også her vi har faget sang og info, hvor vi mødes og synger fra Højskolesangbogen. Foredragssalen er udstyret med forskellige musikinstrumenter, som eleverne kan øve sig på. Ligeledes er der kæmpe storskærm, som bliver brugt når eleverne holder filmaften, ser landskampe, Comedy Galla eller lignende.

Adventureområdet

Skolens "Team Trænings Center"

I skolens egen baghave, er vi heldige med at have et stort adventureområdet. Midt i området er vores high wirebane og klatretårn.
Men foruden de store muligheder for klatring, er området også udstyret med flere forskellige outdoor muligheder. Blandt andet det store indendørs bålsted, som vi flittigt bruger når regn og sne er over os. Ligeledes har vi et stort bålsted udenfor, med udekøkken. Her er mulighed for at grille og lave mad i sommerperioden. Sammen med bålstederne har vi to store shelters, som kan bruges til at sove ude. I hjørnet af området, har vi en lille svedhytte. Her er mulighed for at lave en sna og efterfølgende hoppe ud under den store spand – eller rundt i sneen, hvis den er der.

Discgolf bane

9 hullers udfordring

Skolen har etableret en ny discgolf bane i 2015, i forbindelse med vi også oprettet faget Ultimate og discgolf. Banen er en af Nordjyllands største og med 9 huller fordelt på skolens grund, er der rig mulighed for at blive udfordret. Discgolf banen bruges primært i faget, men banen er selvfølgelig åben for alle elever – hvilket gør banen til en af de mange muligheder, eleverne har i fritiden.

Street bane

Multibane på asfalt

For nogle år siden byggede en gruppe elever en multibane, så de havde mulighed for at spille street-fodbold. Banen er blevet bygget på et asfalt område bag skolen og er endda udstyret med tribuner til tilskuere. Dette gør banen til et oplagt sted at spille lidt bold, om eftermiddagen og sommeraftenerne for elever. Der er også mulighed for at spænde reb på tværs af banen og dermed lave et stort “bordfodbold” – hvert hold har får 3 reb, hvor spillerne skal spændes fast på. Så fungere det som bordforhold, hvor man skal forsøge at spille sig gennem kæderne og til mål.

Banen bliver også brugt til hockey.

Luftfoto Nordjyllands Idrætshøjskole
Klatrecenter
Teorilokale
Cross training - Nordjyllands Idrætshøjskole Cross træning-anlæg
Idrætshal
Fodbold - Nordjyllands Idrætshøjskole Fodboldbane
Foredragssal
Brætspil - Nordjyllands Idrætshøjskole Opholdsstue
Spisesal
Elevfløj
Saunaområde
Beachvolley-baner
Yoga undervisning - Nordjyllands Idrætshøjskole Spejlsal
Close Menu

Se ledige pladser

Der er ledige pladser på vores ophold fra august 2024 og frem

Se alle vores hold og tilmeld dig nemt via vores formular.

 

Tilmeld dig lige her