OUTDOOR

Triatlon

Triatlon på højskole er fællesskab i en individuel sport.

Kombinationen af tre klassiske idrætsdiscipliner: svømning, landevejscykling og løb. Du har sikkert prøvet dem enkeltvis, men hvad sker der når du kombinerer dem i én? Så vil du finde ud af, at det kræver udholdenhed, viljestyrke og mentalt overskud. Alt sammen noget vi kan lære dig at udnytte til fulde.

Triatlon er på ingen måde en ny opfindelse. Sporten har eksisteret siden 70’erne, men har udviklet sig meget siden dengang. Distancerne er blevet udvidet, udstyret effektiviseret og nye udgaver af sporten, såsom XTERRA, har set dagens lys.

Hvis du vælger faget Triatlon på Nordjyllands Idrætshøjskole, vil du uanset niveau blive udfordret både mentalt og fysisk. Anders, der underviser i faget, er selv udøvende triatlet gennem mange år og kender sporten ind til benet. Han opbygger træningen således, at du kan udvikle dig individuelt, men lige så vigtigt, så handler det om, at vise fællesskabet i en sport, hvor du ofte er alene mod andre. 

Faget triatlon indeholder følgende:

 • Landevejscykling
 • Svømning
 • Løb
 • Teknik
 • Teori
 • Restitutionstræning

Der er på Nordjyllands Idrætshøjskole gode muligheder for at styrke dine tri-skills, hvis du sammensætter dit skema ud fra Anders’ anbefalinger:

Idrætsfag:

Marathon/løbeskolen, Powersport, Spinning, Svømning, Restitution & Velvære og Cross Training.

Valgfag:

Kost & Forbrænding.

Hvis du kombinerer disse fag i skemaet vil du få en sammensætning af fag, der styrker dine kompetencer inden for triatlon på mange forskellige parametre. Du vil forstå, hvorfor restitution og den kost du putter i munden betyder så usandsynligt meget. Du vil samtidig styrke din krop så den fysisk er bedre rustet til de udfordringer triatlon indeholder.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus