BOLD & SPORT

Håndbold

Harpiks på fingrene og en bold i hånden – bliver det så bedre?

Du vil opleve at være en del af et holdspil, hvor der er plads til alle og alle niveauer. Du vil blive udfordret, men opleve at lykkes med et af af de sværeste og sjoveste holdspil.

Vi fedter fingrene godt og grundigt ind i harpiks og griber ud efter en bold. Håndbold er et boldspil, og derfor har du så ofte som muligt en bold mellem hænderne, når du træner her på Nordjyllands Idrætshøjskole.

Håndbold er, for os, meget mere end håndbold. Vi har som filosofi, at det skal være sjovt, anderledes og udfordrende. Vi arbejder med holdsportens perspektiver og historien bag, så du også bliver klogere på; hvordan og hvorfor håndbolden er blevet så stor en del af den danske idrætsidentitet.

Håndbold er først og fremmest en holdsport. Men de individuelle færdigheder på banen er altafgørende. Derfor arbejder vi også individuelt med teknik, styrke og bevægelse. Der tages udgangspunkt i dine individuelle færdigheder – uanset dit niveau. Her kommer vi blandt andet omkring afleveringsspillet, boldteknik, kaste/gribe- og bevægelsesdelen i både forsvar og angreb.

Som en del af faget nørder vi også håndbold. Dette indebærer at vi tager ud af huset, og ser Aalborg håndbold spille kamp, træne og forberede sig. Vi var også til VM i håndbold her i Danmark da de spillede i Boxen i 2019.

Du vil med faget håndbold komme omkring:

 • Fysisk træning
 • Boldteknik
 • Taktik
 • Forsvars- og angrebsøvelser
 • Skadesforebygning

Søren, der underviser, er vores egen håndboldnørd. Han har selv spillet håndbold i mange år, hvor det blev til 2. division som det højeste niveau. Han går ind og ser på de små detaljer i dit spil, og hjælper dig ud fra dit niveau. Han er ekspert i, at opsætte træningen, således at alle bliver udfordret på trods af forskellige niveauer på holdet. 

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Det skal opleves i virkeligheden. Vi tilbyder både fysiske rundvisninger på skolen. Helt uforpligtende. Derudover kan du også benytte vores virtuelle rundvisning her på siden.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

Få tilsendt vores brochure.Send en besked

Kontaktoplysninger

 • Adresse
  Parkvej 61, 9700, Brønderslev
 • Email
  info@nih.dk
 • Telefon
  +45 98 82 53 00
 • Øvrig information
  Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
  20 min. kørsel fra Aalborg
  80 min. kørsel fra Aarhus