Livet på Idrætshøjskole

På Nordjyllands Idrætshøjskole kan du over en længere periode stille skarpt på din interesse eller nysgerrighed for idræt – med træning, oplevelser og udvikling. Vi mener, at idrætten er en naturlig del af livet og hverdagen, og du har mulighed for at koncentrere dig om og udvikle dig inden for netop din favorit idræt – eller prøve kræfter med en masse nye idrætsgrene. Men vi sætter også idrætten i perspektiv, og sammen med idræt har du en række almene fag, der styrker dine grundlæggende faglige og menneskelige kompetencer. På NIH får du mulighed for at udvikle dig personligt, afklare dine fremtidsdrømme og få oplevelser for livet.

Idræt på alle niveauer

Vi tilbyder undervisning på alle niveauer og du kan deltage og få stort udbytte uanset om du er nybegynder eller eliteudøver. Er du nybegynder får du en grundig grundlæggende træning i de fag du har valgt og lærer hvordan du bygger videre. Er du eliteudøver får du mulighed for at gå i dybden med din træning og udvikle dig endnu mere. Vi har samarbejde med mange sportsklubber i Nordjylland, hvor der er mulighed for at deltage i træningen.

Her bor du

Som elev hos os bor du sammen med 1, 2 eller 3 andre elever. Alle vores værelser har eget bad og toilet og adgang til et tekøkken. Der er selvfølgelig wifi på værelset, så du kan komme på nettet på alle tider af døgnet. Vi spiser sammen i den store, lyse spisesal, hvor der serveres lækker mad tre gange om dagen. I fritiden kan du mødes med vennerne på værelserne, i opholdsstuen eller i en af de mange hyggekroge rundt omkring på højskolen.

Venskaber

På Nordjyllands Idrætshøjskole deler du din hverdag med 100+ unge mennesker, der kommer fra hele landet samt det store udland. Alle har I det til fælles, at I brænder for idræt. I bor sammen, I spiser sammen, I rejser sammen, I taber og I vinder sammen – og ud af fællesskabet og de mange fede oplevelser opstår de stærkeste venskaber - venskaber, der holder hele livet.

Ikke to dage er ens

Undervisningen er en stor del af dit højskoleophold. Men fritiden er mindst lige så vigtig. Det er her du virkelig lærer dine nye venner at kende. Fra højskolens side arrangerer vi også aftenaktiviteter. Men langt det meste af tiden er det dig og alle de andre, der opfinder og inviterer til underholdning. Om det er futsal i hallen, badmintonturnering, åbning af klatrecenteret eller se en film - det er helt op til eleverne.

Hvordan lever vi sammen på NIH

For at vi sammen kan skabe den bedst mulige højskole for alle, gælder nedenstående leveregler:

 • Der er mødepligt til undervisning og skolearrangementer. I specielle situationer kan der søges fri.
 • Hygge, aktiviteter og samvær efter kl.22.00 foregår i opholdsstuerne og undervisningslokalerne, så der er mulighed for at få sin nattesøvn i værelsesfløjen.
 • Hash, narkotika og doping såvel på som uden for skolen er forbudt og medfører hjemsendelse.
 • Alkohol hører fester til, så når vi holder fest kan der købes alkohol på skolen. På andre tidspunkter er der ikke alkohol på skolen.
 • Det gode fællesskab lever af gensidig respekt. Læs andres signaler og respekterer deres grænser. Vi accepterer ikke chikane, mobning og grænseoverskridende adfærd.

Her på NIH har jeg fundet mig et nyt hjem, hvor jeg føler mig tryg, værdsat og glad. Vi er alle blevet en del af en stor familie, hvor nye venskaber binder os sammen på tværs af idrætsinteresser, alder og nationaliteter.

Lotte Saaby JensenTidligere elev

Bliv klogere på, hvem vi er

Book rundvisning


  FysiskDigital

   Download vores brochure her.


   Jeg valgte NIH på grund af det store udvalg af fag og det, at der var plads til enhver slags. Jeg endte med at vælge fagene politi, extreme, surf og massagekursus. Jeg har på ingen måde fortrudt at tage på højskole og vil anbefale det til enhver, som overvejer det.

   Sebastian HolmTidligere elev

   Få en rundvisning på NIH

   At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

   Hvordan kan din dag komme til at se ud?

   Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

   Se eksempel på skema >

   Send en besked    Kontaktoplysninger

    • Adresse
     Parkvej 61, 9700, Brønderslev
    • Email
     info@nih.dk
    • Telefon
     +45 98 82 53 00
    • Øvrig information
     Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
     20 min. kørsel fra Aalborg
     80 min. kørsel fra Aarhus