LIVSSTILS-VALGFAG

Film & Mediehjørnet

Hop med ind i mediernes verden

I dette valgfag arbejder vi med medier og dykker ned i hvilke virkemidler, der ofte anvendes. Vi vil se på det i en sammenhæng og analysere film i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv.

Faget tager udgangspunkt i både fiktionens og/eller den virkelige verden og forsøger, gennem mødet med forskellige genrer, at åbne for dialog og diskussion. Her behandles både historiske og samfundsaktuelle tematikker. Gennem filmen og forskellige talte og skrevne medier forsøger vi at debattere den virkelighed, som vi selv er en del af. Vi har bl.a. tidligere arbejdet med filmen ”Under sandet” og i den forbindelse koblingerne mellem datidens og nutidens dilemmaer.

Derudover arbejder vi også med de virkemidler, der ofte anvendes i film og videoer. Det kan f.eks. være musik, kameravinkler, klippeteknik, billeder, voiceover og et hav af andre medieeffekter.

Du skal ikke have et indgående kendskab til medievidenskab, men blot interessere dig for film og medier. Alle kan være med når diskussionen går på alle ovenstående emner. 

Anders, der underviser i faget, er en passioneret filmnørd, som elsker alt fra storslåede naturfilm med speak fra David Attenborough til danske historiske dramaer. Du ved altså aldrig, hvad du bliver præsenteret for, men du kan med sikkerhed glæde dig til et uforudsigeligt valgfag, hvor du virkelig får lov til at nørde film og medier.

Vær opmærksom på, at ikke alle valgfag bliver oprettet og/eller udbudt på alle hold.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus