OUTDOOR

Adventurerace

Adventurerace på højskole er grænseoverskridende aktiviteter og pumpende adrenalin i et stærkt fællesskab.

Det er teamwork, udholdenhed og teknisk mestring. Det er udfordringer af naturen og ikke mindst af dig selv. Følelsen efter at have gennemført et adventurerace er svær at slå – og den skal opleves!

Uanset om du er garvet eller helt grøn når det kommer til adventurerace på højskolen, så vil du blive udfordret på NIH. Faget udbydes på vores efterårshold, der starter i august. Vi arbejder med de mange discipliner inden for Adventureracing:

 • Mountainbike
 • Klatring
 • Rapelling
 • Teamtræning
 • Orienteringsløb
 • Terrænløb

Som adventureracer skal du altså mestre en lang række forskellige og udfordrende idrætsområder. Derfor vil du også opleve, at du altid kan forbedre dig, så du står stærkere til næste løb. Herunder kan du læse dybdegående om de mange forskellige discipliner, så du ved, hvad du går ind til. Vi vil også komme med forslag til andre fag, du med fordel kan vælge, sammen med Adventurerace.

Mountainbike

Kender de fleste nok. Men der findes en verden af udfordringer. Der er altid nye stier at udforske og mestre, nye områder med større sværhedsgrad. Vi har mange af disse steder tæt på skolen, hvor du kan få lov til at kaste dig ud i hæsblæsende eventyr. Men vi råder også selv over et MTB-spor, der kører hele vejen rundt om skolen. Her får du masser af tid til at forbedre din tid, og se om du kan slå skolens rekord. Vi stiller selvfølgelig cykler og udstyr til rådighed.

Klatring

Kan være mange ting. Her på NIH har vi både indendørs klatrevæg og udendørs klatretårn. Desuden har vi et High-Wiresystem i 6-21 meters højde fyldt med en masse sjove udfordringer.

Rapelling

Her har vi både mulighed for at klare på skolens grund, men ofte låner vi vandværkets store silo. Første gang du læner dig bagover og mærker suset i maven er helt fantastisk. Dernæst kan du næsten høre Mission Impossible soundtracket, mens du elegant hopper ud og svæver kontrolleret ned mod jorden.

Teamtræning

Er et must når du dyrker Adventurerace. Uden dit hold kommer du ikke langt, og uden samarbejde løses de udfordringer I stilles overfor ikke hurtigt nok. Derfor kræver et adventurerace fysisk og mental styrke, tålmodighed, holdånd, samarbejde og gåpåmod. Vi arbejder med forskellige øvelser, hvor du i samråd med dit hold skal løse forskellige opgaver, der kun kan løses, hvis I arbejder sammen. Selvom du tænker, at du er rigtig god til samarbejde, så vil du opleve, at du altid kan styrke dine personlige samt andres kompetencer indenfor dette felt.

Orienteringsløb/O-løb

Du skal ofte selv orientere dig efter et kort når du er på adventurerace. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du navigerer efter et kort samt ved, hvordan et kompas anvendes. Dette er helt essentielle elementer, der skal være styr på. Ellers risikerer du hurtigt, at sende dig selv og dit hold ud på en større omvej. Det er det sidste man har brug for, når ressourcerne begynder at slippe op.

Terrænløb

Giver dig teknikken til at løbe ubesværet gennem kuperet terræn. Oftest finder Adventureraces sted i udfordrende natur, der ikke altid er lige let at færdes i. Det er derfor vigtigt at du har teknikken samt fysikken til at bevæge dig i denne form for natur. Her er vi så heldige, at NIH ligger midt i en masse smuk og udfordrende natur, hvor du kan få lov til at prøve kræfter med terrænløb.

De ovenstående discipliner er blot nogle af de mange forskellige udfordringer et Adventurerace kan indeholde. Hvis du virkelig ønsker at forbedre dig markant som adventureracer, så anbefaler vores lærere, Lasse og Anders, følgende fag:

 • Adventure
 • Mountainbike
 • Powersport
 • Mudder & Muskler
 • XTERRA
 • Positiv Psykologi (Valgfag)

I et adventurerace ved du aldrig hvilke udfordringer, der venter dig. Du kan risikerer at skulle bike’n’run til Vesterhavet, løse udfordringer i skovene omkring Nordjyllands Idrætshøjskole, sejle i kano/kajak, rapelle ned fra en silo, ja, der findes stort set ingen grænser. Faget er derfor skræddersyet til dig, der elsker nye udfordringer. 

Så vil du udfordre dig selv, din fysik og psyke, så skal du vælge Adventurerace.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus