UDDANNELSE

Politi

Politiforberedelse på idrætshøjskole

Drømmer du om en fremtid hos Politiet, enten på basisuddannelsen eller som politikadet?

Hos os har du mulighed for at vælge faget Politi. Formålet med faget er at forberede dig på den teoretiske og fysiske del af optagelsesprøverne, samt at give et indblik i hverdagen som dansk betjent. Sammen med de øvrige fag, der tilbydes, får du dermed de bedste forudsætninger for at gå til politiets optagelsesprøve.

Politifaget er opdelt i 2 perioder. Den ene periode består af fysisk træning og en boglig del, mens den anden består af fysisk træning og en Samarbejdsdel. faget kan vælges i en, eller begge perioder, alt afhængigt af, hvilke facetter man har behov for at opkvalificere. Derudover vil der være en del timer ved siden af de almindelige undervisningslektioner, hvor du ser nærmere på Politilivet. Læs mere om disse fire dele herunder:

Den boglige del

Denne del forbereder dig på de skriftlige krav der stilles for optagelse. Timerne vil derfor gennem casearbejde sikre, at du kan formulere dig tydeligt og korrekt på dansk. Derudover øver disse timer din evne til at argumentere og debattere aktuelle emner såsom grænsekontrol, ytringsfrihed, flygtninge og straf. I timerne vil der ligeledes være fokus på den individuelle samtale, som aspiranterne kan møde under optagelsesprøven. Du kan læse mere om de boglige krav ved optagelsesprøven her.

Samarbejdsdel

Da en vigtig del af optagelsesprøven er samarbejdsprøven vil der i denne del af politifaget værre fokus på dine teambuildingsevner. Sådan vil du lære mere om gruppedynamikker og at forstå, hvordan du selv skal agere både til prøven, men også fremadrettet, når du skal indgå i et samarbejde. Denne del af faget er en blanding af teori og praksis, med stor fokus på praktikken.

Den fysiske del

I disse timer er der fokus på at opnå de bedste resultater til den fysiske prøve. Til politiets fysiske prøve er der konkrete krav til, hvad du skal kunne udføre. Formålet er blandt andet at teste din bevægelighed, koordination, kondition, balance, motoriske omstillingsevne, rumorientering og styrke. Derfor vil du til prøven både blive testet i:

 • Almen bevægelse, såsom løb-, sving-, gulv, styrke- og konditionskrævende øvelser
 • Bænkpres 
 • Hurtighed 
 • Kropshævninger
 • Længdespring
 • 2400 m løb

Allerede i starten af opholdet skal du prøve kræfter med prøven, for at finde ud af, hvor du skal forbedre dig. Dernæst arbejdes der målrettet med de enkelte elementer, så du får muligheden for individuelt og specifikt at blive bedre der, hvor du har behov for det. Dette sker gennem vejledende personlig træning, samt fællestræning med de øvrige politielever. Du kan læse mere om de fysiske krav ved optagelsesprøven her.

Politilivet 

For at kunne give dig det bedste indblik i, hvordan hverdagen er for en dansk betjent, har NIH fire betjente tilknyttet faget. Betjentene vil på skift give konkrete eksempler på de opgaver politiet står overfor. Derfor vil du blandt andet stifte bekendtskab med; 

 • Skydetræning 
 • Hundetræning
 • Besøg på politistationen i Aalborg
 • Ransagninger 
 • Besøg i retten i Aalborg

I de timer hvor du er sammen med betjentene, vil de dermed give et indblik i, hvilke arbejdsmetoder de har, men også hvilke love og regler de arbejder under.

OBS! Da aktiviteterne ud af huset afhænger af politibetjentenes tid, vil alle aktiviteterne kun foregå 1 gang. Man kan således ikke være sikker på at opleve det hele, såfremt man ikke vælger Politi i begge perioder.

Supplerende fag

Ud over faget Politi er det anbefalelsesværdigt at vælge nogle af de øvrige fag, som kan være med til at forberede dig fysisk, men også teoretisk. Eksempelvis ville det være en god ide at vælge et samfundsrelateret valgfag såsom Politik og Samfund eller Verden set fra oven. Ligeledes kunne det hjælpe dig at vælge Crosstraining eller Mudder og muskler, hvis du har behov for at forbedre din generelle styrke, mens det ville være fordelagtigt at vælge Fitnessholdtræning eller Yoga, hvis du har behov for at forbedre din koordination eller bevægelighed.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak


  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus