LIVSSTIL-VALGFAG

Sport og etik

Hvad kan man egentlig tillade sig I sportens verden?

I valgfaget Sport og Etik kigger vi sportens verden I sømmene, og forsøger at blivere klogere på nogle af de problemstillinger som opstår, når konsekvenserne af sport, slår sine klør I den ‘virkelig verden’.

Igennem tiden har der været mange sportslige beslutninger, som har fået de danske stuer til at snakke. Tog Lance Armstrong virkelig doping? I så fald, var det så OK at han fik frataget sig sine Tour De France sejre? Er det fair at moderne verdensrekorder i løb bliver løbet med en elektronisk laser som pacemaker? Og I hvilken kategori skal trans-atleter egentlig konkurrere?

I Sport og Etik diskuterer vi sådanne spørgsmål omkring sportens verden, og prøver at komme tættere på en konsensus om, hvad man må og ikke må. Hvordan vi ønsker at profesionelle og amatører skal agere, samt hvilke konsekvenser atleterne bør pålægges. I blandt de overordnede emner kunne eksempelvis være; snyderi, hooliganisme og fankultur, doping, teknologisk forbedring og børns roller i elitesporten.

Undervisningen vil primært være gruppebaseret, hvor de enkelte deltagere får muligheden for at arbejde med et emne, som de selv finder spændende. Vi ser dokumentarer med historisk indblik, og kigger nyhederne igennem løbende, får at arbejde med højaktuelle emner, hvis disse skulle opstå.

Vær opmærksom på, at ikke alle valgfag bliver oprettet og/eller udbudt på alle hold.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus