LIVSSTILS-VALGFAG

Positiv Psykologi

Få redskaber og kendskab til en postitiv hverdag

Hvorfor er danskerne mon så lykkelige i alle undersøgelserne? Hvorfor føler jeg mig ikke særlig lykkelig, selv om jeg måske burde? Kan jeg gøre noget for at få mere glæde og velvære i mit liv?

Hvis du kunne tænke dig at blive klogere på de spørgsmål – og mange flere, har du her chancen for at få nogle svar, som er mere end ren lommefilosofi. Positiv psykologi er videnskaben om optimal menneskelig funktion og trivsel. Kort sagt: Hvad skal der til, før vi fungerer godt, præsterer godt og har det godt?

Mange tror, at positiv psykologi blot handler om at tænke positivt. Det gør det langt fra. Positiv psykologi er et stort og anerkendt forskningsområde inden for psykologien. De overordnede emner er bl.a. forebyggelse, sundhedsfremme og udvikling. Noget mange har fået øjnene op for i flere forskellige henseender. Det anvendes både i sundhedsvæsenet, men også ude i de private virksomheder. Du vil med andre ord få en nuanceret viden om forskellige aspekter inden for den positive psykologis store paraply.

Samtidig vil vi diskutere og reflektere: Hvordan kan en videnskab fx udtale sig normativt om, hvordan jeg skal leve mit liv? Har andre tidligere tænkt klogere tanker om det gode liv? Og hvorfor skal vi alle sammen gå rundt og være så lykkelige?

Og først og fremmest vil vi afprøve teorien i praksis! Hvorfor ikke tage fat med det samme og gøre noget for din egen trivsel og lykke?

Vær opmærksom på, at ikke alle valgfag bliver oprettet og/eller udbudt på alle hold.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus