LIVSSTIL-VALGFAG

Mental sundhed

Faget Mental Sundhed har til formål at give eleverne viden og forståelse for hvad Mental Sundhed er og hvordan de, samfundet og omverdenen kan skabe gode rammer for mental sundhed.

Både nationalt og globalt står vi overfor en række udfordringer i forhold til høje forekomster af depression, angst, stress, ensomhed og dårlig mentalt helbred, på trods af at vi som samfund aldrig har levet længere, haft flere muligheder eller været rigere.

Formålet med faget er at være nysgerrige overfor de komplekse årsager til disse modsatrettede tendenser, og se nærmere på, hvad der ifølge videnskaben, filosofien og litteraturen fører til mere mental sundhed i befolkningen.

INDHOLD

I mental sundhed ser vi nærmere på definitionen af mental sundhed, og introducerer positiv psykologi som en ramme til at forstå og arbejde med mental sundhed. Vi ser nærmere på nogle modsatrettede statistikker, nemlig at vi som samfund har fået mere velstand, velfærd, at vi lever længere og har fået flere muligheder for fx at bryde den sociale arv, samtidig med at rekordmange danskere døjer med stress, depression, angst, ensomhed og dårligt mentalt helbred. Vi stiller os nysgerrige overfor disse modsatrettede tendenser, og forsøger at finde frem til individuelle, sociale og strukturelle forklaringer på den udbredte mentale mistrivsel, og undersøger hvad der ifølge videnskaben, filosofien og litteraturen kan være løsninger på disse tendenser.

Vær opmærksom på, at ikke alle valgfag bliver oprettet og/eller udbudt på alle hold.

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

  Få tilsendt vores brochure.


  Nej takJa tak

  Send en besked


   Kontaktoplysninger

   • Adresse
    Parkvej 61, 9700, Brønderslev
   • Email
    info@nih.dk
   • Telefon
    +45 98 82 53 00
   • Øvrig information
    Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
    20 min. kørsel fra Aalborg
    80 min. kørsel fra Aarhus