Skip to main content
search

Nordjyllands Idrætshøjskole

IDRÆTSHØJSKOLE I DANMARK

NORDJYLLANDS IDRÆTSHØJSKOLE

Bliv klogere på dig selv med et idrætshøjskoleophold i Danmark. Som færing får du nogle helt unikke muligheder for at opleve højskolelivet. Læs om det hele her, hvor du kan se din pris, fag og meget mere. 

Vi er en idrætshøjskole beliggende i Danmark – nærmere bestemt Nordjylland. Hos os får du en unik mulighed for at tilbringe 19 og/eller 25 uger, hvor du fokuserer på dine sportsinteresser. Vi tilbyder dig en dagligdag, hvor du selv opbygger det meste af dit skema. Hos os fylder idrætten det meste, så du går en aktiv dagligdag i møde.

Vores idrætsfilosofi er, at alle kan deltage uanset niveau. Du får dermed mulighed for at vælge en masse nye idrætsformer og kombinere dem med noget, du allerede kender.

Nordjyllands Idrætshøjskole er en kostskole, hvor du lever sammen med 120-127 andre unge mennesker. Vi har en masse fede faciliteter, herunder bl.a. egne haller, stort fitnesscenter/cross fit box, spinning, fodboldbane, beach-baner og meget mere.

Kurser

Vi har to opstarter i løbet af året – januar (25 uger) og august (19 uger). Disse er begge inddelt i to perioder, hvor du vælger fire idrætsfag i hver af de to perioder. Fagene er dermed tilpasset vejret og omgivelserne, så du dermed kan vælge op til otte forskellige fag, når du går hos os.

Se vores hold

Hvor?

Nordjyllands Idrætshøjskole ligger i byen Brønderslev i Nordjylland. Her har vi kort afstand til fantastisk natur, og højskolen er omringet af muligheder. På selve NIH har vi et hav af idrætsfaciliteter. Men i nærområdet finder du bl.a. tennisanlæg, padelcenter, golfbane, svømmehal – og lidt længere væk – Vesterhavet. Herude har vi eget surflager, der er muligt at benytte i fritiden.

Din ugepris kan komme helt ned på 675 DKK/ugen. Normalpris 1775 DKK/ugen

LÆS MERE OM PRISEN, FAG, REJSER OG LIVET PÅ NIH HERUNDER

LIVET PÅ NIH

Du bliver en del af et sprudlende fællesskab, hvor I dyrker sport sammen, synger sammen, fester sammen og nyder livet sammen. Når du ikke har undervisning, kan eleverne bruge vores faciliteter eller slappe af i dagligstuen. Det er voksne mennesker, der går på højskole, så I har selvfølgelig friheden til at gøre, hvad I har lyst til i fritiden – det blander vi os ikke i.

Vores lærere brænder for deres fag. De bliver en stor del af dit ophold. Du vil også opleve et mere venskabeligt bånd til dem, end du måske har været vant til. Hos os engagerer vi os i elevernes liv, og når der ikke findes karakterer og eksaminer, bliver det hele mere frit.

Vi har tre forskellige weekend-typer her på NIH. Arrangement-weekend, hvor alle elever bliver på skolen. Her arrangerer lærerne aktiviteter ud fra forskellige temaer og lørdag aften holder vi en højskolefest. A-weekenderne holder vi én gang hver måned. De sidste to hedder Workshop-weekend og Fri-weekend og her kan elevener tage hjem, hvis de ønsker det. Men omkring 60-70% bliver på højskolen.

127 elever

10-20 % internationale

Ingen eksaminer

På højskole i Danmark findes der ikke eksaminer, karakterer eller pensum. Det handler om andre ting på en idrætshøjskole.

Værelserne

Hos os finder du 2, 3 og 4-mands værelser. Alle værelser har eget bad og toilet.

HVAD KOSTER DET?

Tilmeldingspris*: 2.000 DKK

Materialepris*: 2.000 DKK

Ugeprisen: 1.375 DKK/uge (du sparer 400 kr. ift. normalprisen)

Rigsfællesskabspuljen: -700 DKK
Du har mulighed for at søge støtte til dit højskoleophold herigennem. Således vil du kunne komme på idrætshøjskole for kun 675 DKK/ugen.


Eksempel på udregning for 19-ugers kursus uden støtte:

Pris total: 1.375 x 19 uger + 2.000 + 2.000 = 30.125 kr.

Med støtte fra Rigsfællesskabspuljen:

Pris total: 675 x 19 uger + 2.000 + 2.000 = 16.825 kr.

Vær opmærksom på, at rejser og betalingsfag lægges oveni, når disse vælges.

Prisen dækker:

Udgifter til undervisning, kost samt logi på 2-, 3- eller 4-personers værelse. Alle værelser er med eget bad og toilet.

Hvis du ønsker at deltage på rejser og betalingsfag, kommer disse priser derfor oveni dine skolepenge, men der er gode muligheder for at sammensætte et spændende og alsidigt skema uden rejser og betalingsfag

Fag med ekstrabetaling er: Skiinstruktør kr. 12.000 • Ski/snowboard egenfærdigheder kr. 9.000 • Extreme kr. 2.000 • Faldskærmsudspring kr. 2.100 • Surf kr. 1.000 • Golf kr. 1.500 • Fitnessinstruktør kr. 600 • Padel kr. 1.000

* Tilmeldings- og materialeprisen dækker bl.a. administration, div. undervisningsmaterialer, højskolesangbog, t-shirt, skolejakke samt gratis vask i hele perioden.

Vi tager forbehold for fejl og ændringer.

SE ET UDVALG AF FAG

REJSER MED NIH

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at komme på enten individuel digital rundvisning og/eller fysisk rundvisning. Det er selvfølgelig gratis og helt uforpligtende. Start eventuelt med at se vores rundvisningsfilm.

Close Menu

Se ledige pladser

Der er ledige pladser på vores ophold fra august 2024 og frem

Se alle vores hold og tilmeld dig nemt via vores formular.

 

Tilmeld dig lige her