OUTDOOR

Ski og Snowboard

Med eller uden instruktøruddannelse

Rykker tankerne om den hvide nyfaldne pudder under dine ski eller dit board så hårdt i dig, at du er klar på 12 ugers intensivt fokus på dit skiløb eller dine evner på snowboard?

I faget ski og snowboard på Nordjyllands Idrætshøjskole er der mulighed for at fokusere på enten “instruktøruddannelse” eller ”personlige færdigheder”. Hvis du ønsker at læse mere om vores instruktøruddannelse kan du det her: SKIINSTRUKTØR

Er instruktøruddannelsen på ski eller snowboard ikke lige dig, har du, uanset om du er ”Rookie” eller ”Pro”, mulighed for at vælge ”personlige færdigheder”. Her får du undervisning, som passer på netop dit niveau. Dette gøres med videoanalyser og sparring til, hvordan du udvikler dine kompetencer i et hidtil uset omfang.

Eftersom Nordjyllands Idrætshøjskole er placeret i Vendsyssel, hvor de højeste bakker er nogen, der kan bestiges på en havelåge, så tager vi selvfølgelig på tur til områder, hvor du kan få testet og afprøvet dine evner.

Ski- og snowboard-liniens tre uger i sneen tilbringes således:

 • Skitur Hemsedal – alpinskiløb, snowboard eller telemark efter eget valg. Undervisning og mulighed for instruktøruddannelsen (ski eller snowboard).
   
 • Chamonix, Frankrig (For hele idrætshøjskolen) – skiløb, snowboard, afprøvning af egen undervisningserfaring og evt mulighed for isklatring, biatlon, off-piste og Valle Blance (23 km lang off piste – Europas længste).
   
 • Skitur Trysil – alpinskiløb, snowboard eller telemark efter eget valg. Undervisning og mulighed for at gennemføre sidste del af instruktøruddannelsen (ski eller snowboard).

I ugerne på skolen vil undervisningen bestå af rigelige mængder skirelevant fysisk træning, udstyrslære, sikkerhedsovervejelser, introduktion til videoanalyser m.m.

Du tænker måske: ”Jeg syntes, det er vildt fedt at stå på ski/snowboard, men er jeg go’ nok til at blive instruktør?” Alle, der vælger at tage instruktøruddannelsen, består K1-kurset uanset egenfærdigheder! Med andre ord – du kan deltage, selvom du aldrig har stået på ski. (Det er dog en fordel, at du har stået på snowboard, hvis du overvejer at tage snowboard-instruktøruddannelsen).

Dine valgmuligheder hvis du vil arbejde med egenfærdigheder (uden instruktøruddannelse):

 • Alpin
 • Snowboard
 • Telemark

Få en rundvisning på NIH

At læse sig til livet på en idrætshøjskole kan være svært. Det skal opleves i virkeligheden. Vi tilbyder både fysiske rundvisninger på skolen. Helt uforpligtende. Derudover kan du også benytte vores virtuelle rundvisning her på siden.

Hvordan kan din dag komme til at se ud?

Hverdagen på en idrætshøjskole er helt unik, og det kan være rart at vide, hvordan hverdagen egentlig er bygget op. Derfor har vi lavet et eksempel på, hvordan dit skema kan se ud.

Se eksempel på skema >

Bestil vores gratis brochure

Få tilsendt vores brochure.Send en besked

Kontaktoplysninger

 • Adresse
  Parkvej 61, 9700, Brønderslev
 • Email
  info@nih.dk
 • Telefon
  +45 98 82 53 00
 • Øvrig information
  Parkering: Der er fri parkering på vores adresse
  20 min. kørsel fra Aalborg
  80 min. kørsel fra Aarhus