Skip to main content
search
Nyhed!

Højskolernes 175 års jubilæum – Fortællinger om livet efter højskole

Læs mere >

By 1. november 2019januar 31st, 2024No Comments
Højskolebevægelsen - Nordjyllands Idrætshøjskole

Tillykke Danmark – med højskolerne

Den 7. november 2019 er det 175 år siden, den første højskole blev oprettet i Danmark. Det bliver markeret over hele landet. Også på Nordjyllands Idrætshøjskole, hvor vi åbner dørene med arrangementet: Fortællinger om livet efter højskole. Alle kan deltage og det er gratis.

Den 7. november 1844 åbnede Danmarks første folkehøjskole i Rødding, og dermed var grunden lagt til en bevægelse og en skoleform, som har haft afgørende betydning for udviklingen af det danske samfund.

Vi markerer selvfølgelig jubilæet på NIH. Her har vi inviteret tre tidligere højskoleelever tilbage på skolen for at fortælle om deres vej videre. Det drejer sig om Henrik Haugaard-Nielsen, professor ved RUC, Mattis Lund Curth, stifter af ARTLAND og Sara Almholt Hjalager, tidligere verdensmester i militær femkamp. De vil hver især fortælle om den rejse de har været på, samt hvilken betydning et højskoleopold har haft. De har desuden alle tre valgt en højskolesang, som vi synger.

Sang har altid været en stor del af højskolebevægelsen. Derfor vil der selvfølgelig også være fællessang og god musik på aftenen.

Vi har inviteret tidligere forstandere, hvor tre har meldt deres ankomst. Her også Tage Elkjær Hansen, der håber at se så mange gamle venner som muligt på aftenen.

Hvor og Hvornår?

  • På Nordjyllands Idrætshøjskole, Foredragssalen
  • Kl 19-22
  • Alle er velkommen

Vi glæder os til at se dig.

Close Menu

Se ledige pladser

Der er ledige pladser på vores ophold fra august 2024 og frem

Se alle vores hold og tilmeld dig nemt via vores formular.

 

Tilmeld dig lige her