I dag fik yogaholdet et indblik i det filosofiske tankegods, der ligger bag den yogapraksis, som vi dyrker sammen i timerne.
De ældste tanker kan dateres tilbage til omkring år 500 f.v.t. i Indien og østen og stammer fra skrifter så eksotiske som ”Upanishaderne”, ”Bhagavad-gita” og ”Yogasutra”. Ikke desto mindre kan tankerne sagtens være interessante og relevante i dag, og timen var en vekselvirkning mellem oplæg, refleksion og samtale.
For eksempel:
- Hvilke problemer giver det os mennesker, at vi har evnen til at abstrahere; til at være ikke-nærværende?
- Hvorfra stammer den ubestemmelige eksistentielle uro, tørst eller længsel, som vi nogle gange kan blive ramt af? Og hvordan finder man ”hjem i sig selv” i stedet for at blive fanget i forskellige roller og fortællinger om sig selv?
- Hvad kan ”askese” være i dag, og er det noget, der giver mening for moderne mennesker? Og kan det kombineres med at engagere sig i verden og nyde livet, som tantrafilosofien opfordrer til?
- Og hvor er yogaen henne i alt dette – hvad er hensigten?
Store og svære spørgsmål, som så vidt muligt blev forklaret, bragt ned på jorden og ind i år 2020. Eleverne var meget interesserede og engagerede, og der skulle nu gerne være skabt en ny bevidsthed og eftertænksomhed for de kommende timer på yogamåtten.