Skip to main content
search
Brudbar videnNyhed!

MASSER AF UDVALG PÅ HØJSKOLEN

Læs mere >

By 29. oktober 2020januar 31st, 2024No Comments

Et spørgsmål vi typisk får stillet her på Nordjyllands Idrætshøjskole er, om vi overhovedet laver andet end at dyrke idræt? Svaret er et klart “JA”! Vi har i denne periode en del forskellige udvalg blandt eleverne, som i deres fritid mødes og udfolder deres interesser. Der er en strikkeklub, et aktivitetsudvalg, en læseklub, et festudvalg, og derudover en del idrætsudvalg.

Læs hvad Christoffer har at sige om sit udvalg:

“For mig er udvalgene noget af de mest centrale ved, at gå på højskole. Udvalgene er vores mulighed for, at arrangere forskellige aktiviteter for hinanden, og være med til at danne rammerne for et fantastisk højskoleophold. Jeg har, sammen med Laurids, lavet en læseklub, hvor tanken er, at der skal være tid til at læse den bog, du aldrig får læst i den travle højskolehverdag. Vi mødes derfor en time om ugen, hvor vi læser og hygger sammen med den obligatoriske kaffe og snacks, imens vi fordyber os, i hver vores bog, i selskab med vores bedste venner.“

Festudvalget består af en håndfuld elever fra højskolen. Udvalget går ud på at de sammen, står for al planlægning af fester og caféer;  fra opsætning af pynt og bar, til oprydning og informationer til resten af elevholdet. De bruger en masse tid og energi på, at finde på temaer og aktiviteter, som er med til at danne de bedste rammer for en god og vellykket aften. Det er op til dem, at bestemme hvilken slags fest det skal blive. Den fælles forberedelse af festerne, gør at de bruger en del tid sammen. De har et helt unikt fællesskab, som de ikke ville være foruden.

Strikkeklubben har som sådan ikke en fast dag, hvor de strikker. I de fleste mellemtimer, finder du dem i det grønne, med hovederne i deres strikketøj. Det er langsomt blevet en mere og mere udbredt aktivitet, hvor flere og flere slår sig sammen om at strikke. I stedet for at sidde på værelset og strikke, vælger de at sidde sammen i fællesområderne. Her kan du sidde og snakke sammen og komme tættere på hinanden, og så kan sidemakkeren altid lige give et godt råd til en krisesituation.

I det musikalske hjørne, overtager korudvalget. “Vi er tre piger, der på hver sin måde har beskæftiget sig med musikken før vi mødte hinanden på NIH. Til kort timerne synger vi mange forskellige genre, så der er plads til alle. Det at være en del af et kor er for os, med til at skabe en unik fællesskabsfølelse, hvor der både er plads til seriøsitet og sjov. Det giver os en mere varieret hverdag, hvor vi bruger os selv på andre måder end på det fysiske. Det er et kæmpe plus, at skolen giver friheden og faciliteterne til at kunne oprette sådan et fritidstilbud som dette. Vi er både drenge og piger, der deltager i skolens kor, hvilket giver en masse muligheder for at lege med de forskellige tonelejer. Det er en fed og anderledes måde at samle folk på, med de samme interesser, som ikke involverer idrætten. -Hilsen korfolket”

Aktivitetsudvalget er ikke blot for de enkelte, men for alle højskolens elever. Udvalgets aktiviteter  tilbydes de dage, hvor der ikke er noget på programmet. Alle  elever har derfor en mulighed for frivilligt at kunne deltage i fællesaktiviteter. Det kan eksempelvis være bålaften med snobrød og fællessang, eller måske åbnes klatrevæggen i vores spejlsal. Det er enormt vigtigt for højskolelivet, da det bidrager til at hele højskolen kan lave noget på sammen. Udvalget mødes en gang om ugen, for at planlægge kommende aktiviteter. Ligesom med festudvalget, bruger de en del tid sammen under planlægningen og forberedelserne af de forskellige aktiviteter. Det giver dem et specielt sammenhold og bekendskab, som de ikke ville have foruden.

Det var lidt om vores nuværende udvalg på højskolen. Det kan være der kommer flere løbende… Hvis du skulle deltage i et udvalg, hvilket skulle det så være? Måske er det et som allerede er her, eller også noget helt andet?  Loftet har ingen ende her på Nordjyllands idrætshøjskole. Det er dig og alle de andre elever, som bestemmer hvor højt det skal gå. 

Close Menu

Se ledige pladser

Der er ledige pladser på vores ophold fra august 2024 og frem

Se alle vores hold og tilmeld dig nemt via vores formular.

 

Tilmeld dig lige her